Календар г.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното

Коментари

Нов диагностичен център по неврология в Пловдив
22 11 2011

Елена Геолгиева 2011-11-22

Нов диагностичен център по неврология в Пловдив
Кабинет по инструментална диагностика е една от екстрите в новия център по неврология на ДКЦ „Св. Георги"-Пловдив, който заработи в изцяло обновения трети етаж на сградата, съобщиха от здравното заведение.

В сектора работят 4-ма лекари - доказани специалисти, които вече разполагат с апаратура за доплерсонография и електроенцефалография (ЕЕГ).

„Първият апарат установява проходимостта на артериите, а ЕЕГ доказва мозъчната активност и се използва при епилепсия и главоболие", обясни д-р Мария Николова. Принципно е добре да се направи ЕЕГ на всеки пациент с главоболие, за да се стесни кръгът от причини за болката и да се установи колко сериозни са поводите за притеснение.

Хората, които се оплакват от главоболие, стават все повече в последните години, което прави необходимостта от апаратура за точна диагностика особено важна.

След разкриването на новия сектор на невролозите от ДКЦ „Св. Георги" вече няма да се налага да пренасочват пациентите си към други здравни заведения за изследване и всички желаещи ще бъдат обслужени без никакви затруднения.

Това е от ключово значение, защото помощ точно в това ДКЦ, което е към Университетската болница, търсят хора от цяла България - включително и от далечни градове като Видин и Габрово.

бутони за социални мрежи

{loadposition user38}
източник:
 http://www.health...ologiia-v-plovdiv

Източници »

 

Нямате право да добавяте коментари.
Необходимо е да се регистрирате на сайта.

< Предишна   Следваща >
За контакти: editors@lekarbg.com
© 2006-2016 СТРАНА Всички права запазени.