Календар г.
Чизми: Pleaser - ботуши над коляното

Коментари

Съветите за здравословен живот на Джейми Оливър
12 06 2017

Вероятно един от най-лъчезарните и усмихнати телевизионни готвачи е Джейми Оливър. Ястията, които приготвя, карат милиони хора по света да слюноотделят пред телевизорите. Освен факир в кухнята Джейми е и основател на фондацията "Jamie Oliver Food Foundation”, чиято мисия е да вкара в живота на хората добра, свежа и истинска храна и да развие у всеки основни кулинарни умения. Образователните програми на организацията действат на международно ниво, а целта им е да направят революция в начина, по който хората се хранят.

40-годишният великобритански готвач вярва, че здравословното хранене трябва да бъде приоритет в живота и че това не е никак труднопостижимо. "Тайната се крие в баланса", казва той и допълва, че "от време на време е напълно ок да хапнеш пай за вечеря или парче кекс след обяд, но е важно да си даваме сметка кога нещата са стигнали твърде далече".

Представяме ти 10-те съвета за здравословен живот според Джейми Оливър:

1. Готви от нулатаСпоред известния шеф това е едно от най-важните умения, защото само по този начин можеш да имаш пълен контрол над това, което слагаш в храната си.

2. Следвай балансиран режим на храненеСтарай се да се храниш балансирано, като включиш в диетата си всички хранителни групи в правилните пропорции.

3. Ключът е в разнообразиетоВкарай в режима си различни плодове, зеленчуци, меса, риба, яйца, бобови растения, ядки, семена, пълнозърнести храни и нискомаслени млечни продукти. Различните по цвят плодове и зеленчуци съдържат разнообразни хранителни вещества.

4. Научи какво ядешНаучи повече за храната, която ядеш. Всички трябва да знаем откъде идва храната и как тя влияе на тялото.

5. Приемай питателни калорииПостарай се по-голямата част от енергийния ти прием да е от питателни източници, които дават на тялото ти хранителни вещества като витамини, минерали, протеини, фибри и полезни мазнини. Избягвай да приемаш калории, които не дават нищо друго на организма ти.

6. Не пропускай закускатаЗакуската дава летящ старт на метаболизма и ти дава енергия за целия ден. Яж питателни и здравословни храни за закуска.

7. Чети дребния шрифтВажно е да се научиш да четеш и разбираш информацията върху опаковките на продуктите. Обръщай внимание на препоръчания размер за порция, количеството захар, сол и наситени мазнини. Запомни, че не всички Е-та са вредни, но ако са прекалено много, това не е добър знак.

8. Пий повече водаВодата е важна част от диетата. Пий достатъчно вода и избягвай безсмисления прием на калории от газирани напитки, сокове и други. Яж калориите, не ги пий.

9. Активизирай сеФизическите упражнения са изключително важен фактор за здровословния начин на живот, така че бъди колкото се може по-активна.

10. Наспивай сеСтарай се винаги да се наспиваш. Сънят влияе върху способността ни да учим, растем и развиваме в живота. Докато спим, тялото ни има време да се регенерира.

Източник: fitwell.bg

Източници »

 

Нямате право да добавяте коментари.
Необходимо е да се регистрирате на сайта.

< Предишна   Следваща >
За контакти: editors@lekarbg.com
© 2006-2016 СТРАНА Всички права запазени.