Календар г.

Откриха първия в България напълно самостоятелен диализен център

Презентации, Събития, Съобщения, Прес релийзи

Откриха първия в България напълно самостоятелен диализен център

Мнениеот novini » 14 Окт 2013, 17:09

Днес, 14 октомври, в гр. Пловдив отвори врати първият в България напълно самостоятелен диализен център на „Фърст Диализис Сървисиз – България“ ЕАД (ФДС-България). Той бе открит от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и г-н Сердар Ераслан, основател и собственик на ФДС-България. На събитието присъстваха още министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов, председателят на Комисията по здравеопазването към Народното събрание на Република България д-р Нигяр Джафер, представители на здравните институции, пациентски организации и лекари специалисти от цялата страна.

Лечебното заведение е част от бъдеща мрежа на ФДС-България от диализни центрове в цялата страна.

„За първи път пациентите от гр. Пловдив и региона ще получават диализно лечение от най-висок клас в рамките на задължителното здравно осигуряване, без никакви допълнителни заплащания от лекуващите се“, заяви г-н Сердар Ераслан. Центърът е регистриран в съответствие с изискванията на Закона за лечебните заведения и има договор с РЗОК Пловдив. Неговият капацитет за работа надхвърля 150 пациенти с хронична бъбречна недостатъчност, което го прави най-големия самостоятелен диализен център в страната.

В новото лечебно заведение пациентите ще се лекуват с най-модерна апаратура, консумативи и лекарствени продукти под ръководството на доказани експерти от Фрезениус Медикъл Кеър – Германия. Диализните процедури ще се осъществяват с диализатори (филтри), изработени от хеликсонова мембрана, патент на Фрезениус. Те постигат значително по-ефикасно очистване на кръвта и висока ефективност на ултрафилтрацията.

„Амбицията на компанията ни е да предоставя съвременно, висококачествено диализно лечение на пациентите с хронична бъбречна недостатъчност в цяла България, в пълно съответствие със съществуващите европейски и български медицински стандарти“, каза д-р Валери Цеков, изпълнителен директор на ФДС-България.

За осигуряване на висок комфорт по време на процедурите центърът е оборудван с напълно автоматизирани и моторизирани легла, с възможност за дистанционен контрол от пациента на позицията на лежане. Всеки диализен пост разполага с индивидуален телевизионен монитор и свободен избор на телевизионни програми.


Аватар
novini
 
Мнения: 657
Регистриран на: 17 Ное 2009, 17:22

Назад към PR

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 14 госта

cron