Календар г.

Стартира инициатива “Бъдеще за младите лекари”

Презентации, Събития, Съобщения, Прес релийзи

Стартира инициатива “Бъдеще за младите лекари”

Мнениеот MedPharm BG » 19 Май 2013, 19:56

Динамичните процеси на развитие на обществото през последните 20 години, изграждането на Европейското пространство за висше образование, което доведе до отваряне на работния пазар в Европейския съюз, все по-силно засилващата се урбанизация, застаряването на кадрите в здравеопазването поставиха пред българското здравеопазване важни въпроси за решаване. Продължаването на следдипломното обучение в България се оказва по-трудно от колкото в други страни. Губенето на всеки един завършил студент е директна загуба за държавата, която е инвестирала голям финансов и времеви ресурс за обучението на всеки един магистър по медицина. Допълнено с много ниското заплащане на специализантите в България, се стигна до естествения отлив на млади лекари от страната. За жалост липсата на перспектива, големият обществен натиск за една по-добра система на здравеопазване доведеха до демотивация на много лекари, с което и качеството на здравеопазването в България намалява.
За решаването на тези проблеми Асоциацията за развитие на медицинската общност (АРМО) и Асоциацията на студентите по медицина в България – София организират инициатива “Бъдеще за младите лекари”. От 21.5 до 21.6.2013 всеки млад лекар, специализант, докторант или студент по медицина, може да сподели своите идеи, проблеми, предложения и истории, като изпрати email на iniciativa@armobg.org или попълни формата за връзка на http://armobg.org/iniciativa, където ще бъдат публикувани всички изпратени писма.
Вярваме, че тази инициатива може да прерасне в нещо голямо, от което всички да спечелят, както пациентите, така и лекарите. АРМО планира организирането на кръгла маса, на която всички тези писма да бъдат разгледани и на тази база да се излезне с общо становище.
Повече информация за инициативата можете да намерите на: http://armobg.org/iniciativa


MedPharm BG
 
Мнения: 8
Регистриран на: 01 Авг 2012, 13:50

Назад към PR

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта

cron