Календар г.

НПО ще проведе безплатни скринингови изследвания по време на изложението Булмедика/Булдентал

Презентации, Събития, Съобщения, Прес релийзи

НПО ще проведе безплатни скринингови изследвания по време на изложението Булмедика/Булдентал

Мнениеот novini » 14 Май 2013, 16:28

За четвърта поредна година Национална пациентска организация ще бъде партньор на изложението Булмедика/Булдентал, което ще се проведе в периода 15-17 май 2013 г. в Интер Експо Център (бул. Цариградско шосе 147). В трите дни на изложението ще се проведат скринингови изследвания за измерване на дишането, диабет тип 2, метаболитен синдром и измерване на сърдечносъдов риск, както и за хепатит B и C.

Изследванията ще се провеждат на щанда на Национална пациентска организация (зала 2, щанд D23) в часовия диапазон 10.00-16.00 часа, като при много силен интерес от страна на посетителите и изложителите, това време може да бъде удължено.

Ден 1 – 15 май 2013 г.
Измерване на дишането – спирометрия


В първия ден на Изложението ще бъде проведено измерване на дишането на всички желаещи посетители. След направената спирометрия, на тези, които са сериозни пушачи и имат желание да се откажат от вредния навик, ще бъде направена консултация от специалист и ще бъде представена иновативна технология за отказване от тютюнопушенето- I Quit Smoking.

Ден 2 – 16 май 2013 г.
Диабет тип 2, метаболитен синдром и измерване на сърдечносъдов риск


Скрининговата акция във втория ден на Изложението ще протече с изчисляване на риска от заболяването диабет тип 2 – чрез анализ на телесния състав със специална апаратура и измерване на гликиран хемоглобин.

Успоредно с това ще бъдат проведени и тестове за установяване на риска от метаболитен синдром и затлъстяване, като всеки изследван и особено рисковите за развитие на заболяването пациенти ще получат и консултация на място, като ще им бъдат дадени съвети от специалист как да контролират теглото си и да се предпазят от затлъстяване.

Във връзка с предстоящия Мeждународен ден на хипертонията (17 май), в рамките на скрининговата акция ще бъде измервано и артериалното налягане и ще се изчислява сърдечносъдовият риск. Предразположените към сърдечносъдови заболявания ще получат специални броеве от изданието „Библиотека за пациента”, посветени на темите: предсърдно мъждене, артериална хипертония, както и предупредителни симптоми и действия при инфаркт и инсулт. Информационните материали са специално изготвени от Дружеството на кардиолозите в България, които работят съвместно с Национална пациентска организация по различни социално-значими кампании.

Ден 3 – 17 май 2013
Хронични вирусни хепатити


В рамките на последния ден от Изложението, на всички желаещи ще бъдат направени скринингови тестове за хепатит B и C. При поява на положителен и/или съмнителен резултат, хората ще получат на място консултация, както и печатни материали за заболяването. Тези пациенти ще бъдат насочвани и към по-задълбочени изследвания в лаборатория и консултация с гастроентеролог.


Аватар
novini
 
Мнения: 657
Регистриран на: 17 Ное 2009, 17:22

Назад към PR

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 14 госта

cron