Календар г.

Почти 200 000 българи страдат от шизофрения и афективни разстройства

Почти 200 000 българи страдат от шизофрения и афективни разстройства

Мнениеот novini » 11 Яну 2013, 19:41

Почти 200 000 от българите страдат от най-тежките психични болести - шизофрения и афективни разстройства. Това каза в интервю за Агенция „Фокус”проф. Вихра Миланова – началник на Клиниката по психиатрия към Александровска болница и национален консултант по психиатрия на Министерство на здравеопазването и НЗОК. По думите й - най-често срещаните психични заболявания са тревожните разстройства, депресията, различни видове фобии и панически атаки.

„Съществуват методи, които връщат хората с психични проблеми към живота. Те ги учат да живеят самостоятелно, да не бъдат зависими и да се справят с ежедневието”, каза още проф. Миланова. Тя добави, че няма недостиг на легла в психиатричните заведения и битовите условия там са на добро ниво.

„Когато лечението е по желание на пациента, той подписва информирано съгласие, показват му се условията, в които ще се извърши лечението и постъпва в клиника”, поясни още проф. Миланова. По думите й – когато, обаче се налага постъпване в психиатрична клиника за лечение, без съгласието на пациента, се използват принудителни мерки. Минава се през съд, от който се получава решение – къде и колко време да се лекува пациентът, по предложение на лекар-експерт.

Според проф. Миланова, обществото не е толкова толерантно към психично болните и не приема различните. Тя посъветва близките на хора с психични проблеми да се отнасят с разбиране и да приемат факта, че техните близки са болни.


Аватар
novini
 
Мнения: 657
Регистриран на: 17 Ное 2009, 17:22

Re: Почти 200 000 българи страдат от шизофрения и афективни разстройства

Мнениеот internetreklama » 01 Дек 2017, 12:44

Ние сме за идеята за бързото развитие на човечеството с помощта на настолните компютрите.Всеки един от нас може да получи развитие с нови знания,да изгради добре платена кариера и най-вече да се свърже с други хора и да се забавлява с тях,с наличието на толкова много забавления и игри.За да можете и Вие да сте един от тези хора,без проблеми в бързината и мощността.Тогава Вашето решение е да се възползвате от нашите настолни компютри.
internetreklama
 
Мнения: 8
Регистриран на: 11 Май 2015, 12:55


Re: Почти 200 000 българи страдат от шизофрения и афективни разстройства

Мнениеот iliander » 03 Авг 2018, 13:11

Това не е вярно,психиатрията в България е репресивна към бедните,безработните и социално слабите данъкоплатци и гласоподаватели!
В България се разви нов дял в медицината-"репресивна психиатрия" т.е. ако не си с подходящите политически и социални виждания ще бъдеш лекуван медикаментозно и радикално в психиатричните заведения на страната ни.
Тези българи,които непожелаха да напуснат Родината ни,са обект на лекарски издевателства и психотропни експерименти.
iliander
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Авг 2018, 13:05
Местоположение: Стара Загора


Назад към Новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта

cron